Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

Επίσκεψη στην Βουλή των Ελλήνων

Σήμερα πήγαμε στη Βουλή των Ελλήνων. Μπορώ να πω ότι με εξέπληξε. Δεν περίμενα ότι θα ήταν τόσο μαγευτική. Η αίθουσα των συνεδριάσεων ήταν μαγευτική. Σου προκαλούσε δέος, όχι όμως, ισάξιο με αυτό που απολάμβανες μέσω τηλεόρασης. Τέλος πάντων. Δύο χώροι που πραγματικά θα ήθελα να επισκεφτώ στη Βουλή, είναι το γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας, και εκείνο του Πρωθυπουργού. Όμως, κάτι τέτοιο δεν επιτρέπεται.

Η Βουλή θυμίζει μουσείο. Οι χώροι της, είναι μαγευτικοί, τα εκθέματά της, ακόμα και οι τοιχογραφίες της. Η ιστορία της σε γοητεύει. Κατά τη γνώμη μου, θα έπρεπε να υπάρχει κάποιο σύστημα ξενάγησης σε πολλούς χώρους της. Τα σχολεία ξεναγούνται κάθε Δευτέρα και Τρίτη, πρωινές ώρες, καθώς εκείνες τις μέρες, οι συνεδριάσεις είναι απογευματινές, οπότε δεν ενοχλούν κανέναν οι μαθητές. Όμως, θα έπρεπε να υπάρχει ξενάγηση και για ενηλίκους. Ένα γκρουπάκι, απογευματινό, με ξεναγό, να γυρνάνε σε πολλούς χώρους της Βουλής. Ποιους προτείνω;

Αίθουσα συνεδριάσεων,
αίθουσα της γερουσίας
οι χώροι που υπάρχουν εκθέματα,
και το γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας,
και του Πρωθυπουργού.

Να μην έχουν οι επισκέπτες άμεση επαφή, όμως να μπορούν να εισέλθουν στο χώρο και να τον θαυμάσουν. Πολλοί θα πείτε ότι μπορεί να γίνει τρομοκρατική ενέργεια έτσι. Μα αν είναι μικρά τα γκρουπάκια, με τους φύλακές τους συνέχεια μαζί τους, μαζί με έναν ξεναγό, δεν υπάρχει κάτι που μπορεί να φοβηθεί κανείς.

Αυτή είναι η γνώμη μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αυτοκρατορικός Τζιτζικοπεταλωτής

Έπεα Πυρόεντα