Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

Άσε με ρε μάνα

"Πρόσεχε τα βήματά σου" "Πιο δεξία" " Όχι πιο αριστέρα" "Μα δε σου πα στο κέντρο" "Πρόσεχε παιδί μου, θα πέσεις!"

Άσε με ρε μάνα να πέσω. Άσε με να περπατήσω μόνη μου. Άσε με να προχωρήσω χωρίς κάποιον να με κρατάει. Άσε με να φάω τα μούτρα. Θα χω την εμπειρία, και μετά θα ξέρω. Άσε με να πέσω. Ας πρόσεχα. Μη με καθοδηγείς. Μη με απομακρύνεις από τις εμπειρίες. Μη με κρατάς στη γυάλα. Άσε με να λερωθώ. Άσε με να χτυπήσω. Άσε με να πονέσω. Άσε με ρε μάνα.

Τελείωσε η δουλειά σου. Ως εδώ ήταν. Εγώ πάω μόνη μου. Τώρα. Περπατώ μόνη μου. Στηρίζομαι μόνη μου. Για ένα σε θέλω. Μείνε να με ακούσεις όταν θα φωνάξω πονάω. Να νιώσω ότι κάποιος με ακούει. Γι'αυτό σε θέλω. Άσε με ρε μάνα. Να πάω μόνη μου. Το βλέπω δεν είναι μακριά. Όμως ο δρόμος δύσβατος. Εσύ ακολούθα. Απλώς παρατήρα. Από τον ασφαλτόδρομο. Και άκου. Όταν φωνάξω πονάω. Όταν πέσω. Μείνε να με δεις. Να ξέρω ότι υπάρχει κάποιος να με ακούσει.

Ναι, κάποια στιγμή θα σκαλώσω. Θα πονέσω πολύ. Δε θα βρίσκω μονοπάτι. Θα λερωθώ. Θα ματώσω. Τότε θα στραφώ σε σένα. Δε θα θέλω μόνο υποστήριξη με το βλέμμα. Τότε θα πρέπει να αποφασίσεις εσύ. Αν θα περάσω τελείως μόνη μου. Αν θα μου δώσεις δυο πατάκια. Κι αν θα με έρθεις να με τραβήξεις. Τότε θα επιλέξεις εσύ.

Όμως τώρα άσε με. Μεγάλωσα. Θέλω να φύγω. Θέλω να πετάξω. Άσε με ρε μάνα.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μερικοί νομίζουν πως το να ΣΥΓΚΡΑΤΕΙΣ είναι αυτό που κάνει κάποιον ισχυρό.Πολλές φορές όμως, είναι το να ΑΦΗΝΕΙΣ.

Walker είπε...

Δε το πιασα...μήπως το σχόλιο είναι σε λάθος ανάρτηση;

Ανώνυμος είπε...

Οι γονείς έχουν ανάγκη να νιώθουν ότι είναι ισχυροί, ότι έχουν εξουσία στα παιδιά τους. Πώς θα βγάλουν αυτή την εξουσία; Με το να ΣΥΓΚΡΑΤΟΥΝ τα παιδιά τους, να μην τα αφήνουν ελεύθερα για να μην παίρνουν θάρρητα. Δεν χρειάζεται όμως να δείχνουν την εξουσία τους μ' αυτό τον τρόπο. Δεν γίνονται έτσι ισχυροί. Πιο ισχυροί θα γίνονταν (στα μάτια των παιδιών τους) αν απλά τα ΑΦΗΝΑΝ να αποκτήσουν τις εμπειρίες που χρειάζονται. Αυτό είπα.

Walker είπε...

μμ....σωστό!

Αυτοκρατορικός Τζιτζικοπεταλωτής

Έπεα Πυρόεντα