Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

Δύο αναρτήσεις για τα Χριστούγεννα

Ανάρτηση 1η

Μπρρ...παγωνιά. Χνώτο. Μπουφάν. Βροχή.

Όλα αυτά συμβολίζουν το μπάσιμο του χειμώνα. Για μένα όμως, συμβολίζουν Χριστούγεννα. Αυτή η παγωνιά, είναι ευχάριστη για μένα καθώς μου προμυνύει Χριστούγεννα. Γιορτές. Διακοπές. Πάρτυ. Αχ η ομορφιά του χειμώνα. Αυτού πριν τα Χριστούγεννα. Τι κι'αν έχουμε σχολείο; Τι κι'αν μας πιέζουν στο πρώτο τρίμηνο; Κουτσό είναι ούτως ή άλλως. Κι αν δεν είναι ποιος νοιάζεται; Ζεις με την ελπίδα των Χριστουγέννων. Όχι των εξετάσεων.

Εμείς είμαστε τυχεροί. Το τμήμα μου. Και το Γ2. Η φιλόλογος(εμάς μας έχει και στα τέσσερα φιλολογικά, το Γ2 νομίζω σε δύο ή τρία) θα λείπει για έναν τουλάχιστον μήνα. Λένε πώς θα φέρουν αναπληρώτρια. Πάντως, μέχρι να γίνει και τούτο το θαύμα, εμείς και κωλοβαράμε με πεντάωρα και εξάωρα και όταν δεήσουν και φέρουν την αναπληρώτρια, θα χουν φτάσει πια Χριστούγεννα.
Με λίγα λόγια,
Χριστούγεννα περιμέντε με!!!!!





Ανάρτηση 2η


Έχω μια απορία. Πάντα την είχα. Και πάντα φαίνεται θα την έχω. Όλοι βλέπουμε, ακούμε, γνωρίζουμε ότι οι αγγλόφωνοι ονομάζουν τα Χριστούγεννα Christmas. Πολλές φορές όμως βλέπουμε γραμμένο σε χριστουγεννιάτικες ταμπέλες, ακούμε από αγγλόφωνους σε χριστουγεννιάτικες περιόδους, γνωρίζουμε ότι ονόμαζουν τα Χριστούγεννα και X-mas.
Να η απορία μου. Γιατί ονομάζουν X-mas τα Χριστούγεννα; Προς τι αυτό το X; Συμβολίζει κάτι; Έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία; Δεν νομίζω οι αγγλόφωνοι να προφέρουν το Χ σαν Christ(mas). Όπως π.χ. το 4=for. Ή το u=you. Δεν μπορώ να το καταλάβω. Και όποιον ρωτάω δεν ξέρει. Απλά το γραφει έτσι. Επειδή το γράφουν οι ξένοι. Κι επειδή; Μυστήριο πράμα.

4 σχόλια:

►Erevierax◄ είπε...

Στο Χmas το X είναι το ελληνικό χι. Όχι το λατινικό έξ. Είναι το πρώτο γράμμα της λέξης Χριστός και χρησιμοποιείται αρκετά σαν δικό του σύμβολο από τη ρωμαϊκή-βυζαντινή εποχή. Επί παραδείγματι αναφέρω το IC XC (ιησούς χριστός)

Ωραίο blog!

Walker είπε...

Επιτέλους απαντήθηκε αυτή η χρόνια απορία μου!!!! Να και ένας γνώστης άνθρωπος!!!!

Οπότε έμεινε και στα αγγλικά και κατά επίπτωση και σε όλες τις υπόλοιπες γλώσσες.

Και το δικό σου είναι επίσης καλό!
Ο σαρκασμός σου είναι απίστευτος!!
Τον φχαριστήθηκα!!!

Ανώνυμος είπε...

GAMATO...Ax re walker..pws ta les etc... (:

Ante cya..!
(Blacklister)

Walker είπε...

Σιγά ρε! Λες και έγραψα κανένα σπουδαίο άρθρο. Τις σκέψεις μου εκφράζω....

Αυτοκρατορικός Τζιτζικοπεταλωτής

Έπεα Πυρόεντα